02 اسفند 1402
عملکرد وب یک اصطلاح جامع برای کیفیت قابل اندازهگیری و درک شده از تجربه کاربری یک وبسایت است - با تأکید خاصی بر سرعت و قابلیت اطمینان صفحه.
توسعه دهندگان و صاحبان وب سایت می توانند چندین قدم برای بهبود عملکرد وب سایت خود بردارند. این مراحل شامل بهینهسازی فاکتورهای طراحی وب مانند اندازههای تصویر، قالببندی کد و استفاده از اسکریپت خارجی، همراه با انتخاب ارائهدهندههای خوب برای میزبانی، ذخیرهسازی محتوا، و تعادل بار است.
هنگامی که صفحات وب سریعتر و قابل اطمینان تر بارگیری می شوند، نه تنها تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهند، بلکه تمایل دارند در نتایج جستجوی ارگانیک رتبه بالاتری داشته باشند، برای بازدیدکنندگان بالقوه بیشتر قابل مشاهده هستند و اغلب نرخ تبدیل بالاتری را مشاهده می کنند.
اولین قدم مهم در بهبود عملکرد یک وب سایت، اندازه گیری عملکرد فعلی آن است. عوامل مختلفی تعیین میکنند که کاربران (و سایر طرفها) چگونه سرعت و قابلیت اطمینان یک وبسایت را درک میکنند، و اندازهگیری این عوامل تنها راه برای دانستن اینکه کدام اقدامات باعث بهبود بیشتر خواهد شد.
تعدادی ابزار رایگان برای اندازه گیری عملکرد وجود دارد، از جمله Google Lighthouse (موجود در مجموعه DevTools مرورگر وب Google Chrome) و Cloudflare Observatory (برای هر کاربر Cloudflare در داشبورد خود در دسترس است).
صاحبان وب سایت باید از این ابزارها برای ارزیابی چه چیزی استفاده کنند؟ یک مکان خوب برای شروع Core Web Vitals است - مجموعه ای از سه معیار که جنبه های مهم عملکرد وب را اندازه گیری می کند:
علاوه بر ارائه سیگنالهای ارزشمند تجربه کاربر، بهبود Core Web Vitals میتواند رتبه بالاتری را در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل ایجاد کند.
سایر معیارهای مهم برای ارزیابی عبارتند از: Time to First Byte (زمان شروع بارگذاری یک صفحه)، سرعت جستجوی DNS (سرعتی که سرویس نام دامنه یک صفحه یک نام دامنه را به آدرس IP ترجمه می کند) و Time to Interactive (کاربر با چه سرعتی می تواند تعامل با یک صفحه).
برای اینکه ببینید اندازهگیری این معیارها چگونه میتواند به عمل تبدیل شود، به مثالهای زیر توجه کنید:
منابع از سرور اصلی آن مالک صفحه وب میتواند زمانهای پاسخدهی ارائهدهنده DNS و میزبان وبسایت خود را بررسی کند - با چشماندازی به پیکربندی مجدد یا جایگزینی یک یا هر دو سرویس.
در حالی که هیچ طرح تضمینی برای عملکرد وب قوی وجود ندارد، صاحبان وب سایت می توانند از بهترین روش های زیر برای کمک به افزایش سرعت و قابلیت اطمینان سایت استفاده کنند:
بارگذاری تصاویر در یک وبسایت معمولاً طولانیترین زمان را میبرد زیرا فایلهای تصویری از نظر اندازه بزرگتر از فایلهای HTML و CSS هستند. خوشبختانه، زمان بارگذاری تصویر را می توان از طریق بهینه سازی تصویر کاهش داد، که معمولاً شامل کاهش وضوح و ابعاد آن و فشرده سازی خود فایل تصویر است.
اکثر صفحات وب به مرورگرها نیاز دارند که چندین درخواست HTTP برای دارایی های مختلف در صفحه، از جمله تصاویر، اسکریپت ها و فایل های CSS ایجاد کنند. در واقع، بسیاری از صفحات وب به ده ها مورد از این درخواست ها نیاز دارند. هر درخواست منجر به یک رفت و برگشت به سرور میزبان منبع می شود که می تواند به زمان بارگذاری کلی یک صفحه وب اضافه کند.
به دلیل این مشکلات احتمالی، تعداد کل دارایی هایی که هر صفحه برای بارگیری نیاز دارد باید به حداقل برسد. تست سرعت باید به شناسایی درخواستهای HTTP کمک کند که بیشترین زمان را میگیرند.
کش مرورگر یک مکان ذخیره سازی موقت است که مرورگرها کپی فایل های ثابت را ذخیره می کنند تا بتوانند صفحات وب اخیراً بازدید شده را سریعتر بارگیری کنند. توسعه دهندگان می توانند به مرورگرها دستور دهند تا عناصر یک صفحه وب را در حافظه پنهان ذخیره کنند که اغلب تغییر نمی کنند. دستورالعملهای کش مرورگر در سرفصلهای پاسخهای HTTP از سرور میزبان قرار میگیرد. این مقدار دادههایی را که سرور باید به مرورگر منتقل کند بسیار کاهش میدهد و زمان بارگذاری را برای کاربرانی که مرتباً از صفحات خاصی بازدید میکنند کوتاه میکند.
صفحات وب ممکن است کد غیرضروری داشته باشند که قبل از محتوای صفحه مهمتر بارگیری می شود و زمان بارگذاری کلی را کاهش می دهد. این امر به ویژه در وب سایت های بزرگ که بسیاری از صاحبان به طور مستقل کد و محتوا را اضافه می کنند رایج است. صاحبان صفحات وب می توانند از یک ابزار عملکرد وب برای شناسایی کدهای غیر ضروری در صفحات با عملکرد ضعیف استفاده کنند.
هر عنصر صفحه وب اسکریپتی که از جای دیگری بارگیری میشود - مانند سیستمهای نظردهی خارجی، دکمههای CTA، پلاگینهای CMS یا پنجرههای بازشوی نسل اول - باید هر بار که صفحه بارگیری میشود، بارگیری شود.
بسته به اندازه اسکریپت، اینها می توانند سرعت صفحه وب را کاهش دهند، یا باعث شوند صفحه وب به یکباره بارگیری نشود (به این حالت "پرش محتوا" یا "تغییر طرح" می گویند و می تواند به ویژه برای کاربران تلفن همراه که اغلب این مشکل را دارند ناامید کننده باشد. برای پیمایش برای دیدن کل صفحه وب).
تغییر مسیر زمانی است که بازدیدکنندگان یک صفحه وب به جای آن به صفحه دیگری هدایت می شوند. ریدایرکت ها چند کسری از ثانیه یا گاهی حتی ثانیه های کامل را به زمان بارگذاری صفحه اضافه می کنند. تغییر مسیرها گاهی اجتنابناپذیر هستند، اما ممکن است بیش از حد از آنها استفاده شود - و ممکن است در طول زمان در وبسایتهای بزرگتر با مالکان متعدد جمع شوند. صاحبان وب سایت باید دستورالعمل های روشنی را در مورد استفاده از تغییر مسیر ایجاد کنند و به طور دوره ای صفحات وب مهم را برای تغییر مسیرهای غیر ضروری اسکن کنند.
کوچک کردن کد به معنای حذف هر چیزی است که کامپیوتر برای درک و اجرای کد به آن نیاز ندارد، از جمله نظرات کد، فضای خالی و نیم ویرگول های غیر ضروری. این باعث می شود فایل های CSS و جاوا اسکریپت کمی کوچکتر شوند تا سریعتر در مرورگر بارگذاری شوند و پهنای باند کمتری اشغال کنند. اگرچه کوچکسازی معمولاً بهبود عملکرد نهایی را ارائه میکند، اما همچنان بهترین روش مهم است.